BANDLEDEN

Rob van den Berg – LEADZANGER
Jan La Grouw – SOLOGITAAR EN ZANG
Constant Mulder – DRUMS EN ZANG
Wim Kok – TOETSEN EN ZANG
Piet Mets – BASGITAAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een muzikale reis door de tijd, vanaf de 60-er tot de vroege 70-er jaren.

Zo is een optreden van de MURPHY JETS kort en krachtig samen te vatten.
Medio zestiger jaren begon de “beatgroep” MURPHY JETS de omgeving van De Bilt onveilig te maken. Vanaf 1963 werden ze gesignaleerd. In den beginne vrij terughoudend, later echter heel uitbundig in fel gekleurde “popart” kledij en overal, al of niet verwacht, opduikend met een grote aanhang.

In die memorabele tijden wisten ze zich gesteund door een fanclub met vele leden, die grandioze `happenings” beleefden in het plaatselijke dorpshuis. Zo ook in het voorprogramma van de Engelse groep Status Quo die toen net in de belangstelling kwam met hun eerste hit Pictures of Matchstick Man.

En in dancing Paradiso van Toni Boltini in Soesterberg, zeer in trek, samen met The Golden Earrings (let op de S), Motions en Tee Set. Zo ver geschopt als de Earrings hebben de MURPHY JETS het nooit, maar ze toerden wel door Duitsland en Italïe en beleefden van 1970 tot en met 1973 nog gouden tijden met kontrakten in de “luxere” dancings als Jay-Jay en Pax in Amersfoort en Pam-Pam in Scheveningen.

Welnu, tijden veranderen weliswaar, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Reeds sinds 1985, na een succesvolle reünie in het Utrechtse Jacobi Theater, timmeren de MURPHY JETS weer volop aan de weg met origineel GOUD-VAN-OUD repertoire, dat door (inmiddels) oud maar ook door jong hoog gewaardeerd wordt.

Ook nu weer wordt samengewerkt met de “groten” uit het vak, in programma’s met The Searchers, Fortunes, Tremeloes, Herman’s Hermits, Dozy-Beaky-Mick & Tich, Chris Andrews, Wayne Fontana & The Mindbenders, Four Tops en Platters.

Maar ook met vaderlandse sterren als Johnny Lion & The Jumping Jewels, Buffoons, Albert West

bandleden_02
Jarenlange ervaring, professionele apparatuur, aangepast volume, korrekt optreden en 100% inzet garanderen u en uw gasten een muzikale omlijsting, die zeker in de smaak zal vallen. Een avondvullend repertoire, uitermate geschikt voor dansliefhebbers, waarin veel afwisseling zodat eenieder wat van zijn of haar gading zal kunnen beluisteren. Herkenbare melodieën die leuke en dierbare herinneringen oproepen en de sfeer van toen doen herleven.

Enkele voorbeelden: rock’ and roll van Cliff en Cris Montez, soul van Percy Sledge, (rhythm &) blues van Rolling Stones, Animals, Creedence Clearwater Revival en vele klassiekers van Fats Domino, Everly Brothers, Beatles, Searchers, Fortunes,Procol Harum,Shadows,de Maskers,Dave Berry,Monkees,Moody Blues,Roy Orbison,Los Bravos,Turtles,Kinks,Beegees,Hollies,Cristie,Dave Clark Five, etc.

bandleden_03